BLI FÖRST ATT VETA NÄR KURSEN ÄR KLAR

 
 

Kursen kostar 499 kronor när den släpps, du lovar inget genom att anmäla din mail ovan.

Varför en kurs OM Investeringar

Det är många som vill lära sig mer om att investera och det finns massor av bra information på nätet redan. Tyvärr är insteget ofta ganska högt, de förutsätter redan att du kan en hel del, eller åtminstone har ett brinnande intresse.

Vi riktar oss istället mot de som är totala nybörjare eller de som bara vill veta hur de ska göra utan att se investeringar som en hobby (ännu).

Därför vill vi vill hjälpa dig genom att förklara allt det där som du vill kunna men inte har lärt dig ännu. Vad är en aktie, hur fungerar börsen och vilka är de vanligaste misstagen som nya investerare gör.

Efter den här kursen kommer du att känna kontroll, vara den med koll i vänkretsen och ha kommit igång med investeringarna.

 
 

Vi som lär ut

 
avatar.png

Kristoffer Darj

 

Hej! Jag heter Kristoffer och jobbar som egenföretagare, bland annat med att skapa onlinekurser. Under 2006 började jag som student att investera mindre belopp i aktier varje månad. Jag har gjort tusen och ett misstag, lärt mig och gjort bättre i takt med att aktieportföljen och kunskapen ökat. Som anställd inom finansbranschen har jag sett både de fantastiska möjligheterna som kommer av ekonomisk kunskap och baksidorna för de som försätter sig i en dålig situation.

Genom kursen vill jag vill hjälpa fler än de jag kan prata med direkt, att förbättra sin ekonomi. Jag vill krossa myterna om att det är krångligt och tidskrävande att ha koll på sina pengar.

 
 
 
2016-10-16 15.06.18.png

Ann-Mari Darj

Mitt namn är Ann-Mari och jag är utbildad till civilingenjör i Energisystem.
Som person har jag alltid varit av det mer sparsamma slaget, men visste inte riktigt vad jag skulle göra med pengarna, mer än att det var bra spara. Sen 2010 är jag kund hos Avanza där jag handlar med aktier och fonder. På senare år har investerande och målen med mina investeringar förändrats. Jag siktar inte längre mot ett odefinierat mål för att det kan vara bra att ha pengar ‘utifall’.
Målet är att bli ekonomiskt fri och äga min egen tid.

Ju mer vi har pratat med omgivningen om ekonomi och våra mål, desto mer har vi insett hur lite de flesta faktiskt kan allmänt om ekonomi men även den egna ekonomin. Vi såg ett tydligt behov och vill verkligen hjälpa andra att ta tag i sin egen ekonomi och visa vilka möjligheter som finns, så att var och en kan sätta upp mål som kanske inte alls är orealistiska utan faktiskt möjliga för den som vet hur.

 
 

Kursinnehåll

Intro

 1. Hur du tar del av kursen.
 2. Kursens innehåll i korthet.
 3. Var kan du diskutera med oss och andra, och ställa frågor.
 

LÄR DIG INVESTERA

 1. Vad är en aktie.
 2. Vad är börsen egentligen.
 3. Vad är en fond.
 4. Vad är ett index.
 5. Vad är en indexfond.
 6. Vad är utdelning.
 7. Vilken typ av konto ska jag ha
 8. Att bli bättre än många småsparare på att investera.
 9. Börspsykologi
 10. Vanliga misstag.
 11. Hur kommer du igång rent praktiskt.
 12. Automatisera dina investeringar.
 
symbol_money_back.png

Pengarna tillbaka

Om du inte tycker att kursen var värd vad du betalat, säg bara till så får du pengarna tillbaka. Inget krångel, inga frågor, bara pengarna tillbaka.

symbol_lifelong_access.png

All tid du behöver

Gör kursen i den takt som passar dig. När du påbörjat kursen garanterar vi att du har tillgång till den under minst 2 år, men troligtvis längre. Det betyder att du både kan göra om gamla avsnitt och ta del av nya när kursen uppdateras.

symbol_video_lessons.png

VIDEOLEKTIONER

Du kan välja det som passar dig bäst. Lyssna på varje avsnitt i en video eller läs kapitlet. Oftast kan det passa bra att lyssna till innehållet första gången och sen läsa det om du vill repetera.

 

Vanliga frågor

 

Vad kostar kursen

Den kommer att kosta 499 kronor när den släpps. Du betalar med kort och får tillgång till kursen direkt. Blir du inte nöjd får du pengarna tillbaka utan krångel.

 

Vem är kursen till för

Kursen är till för dig som på ett enkelt, roligt och avdramatiserat sätt vill lära dig mer om investeringar. Du behöver inte kunna någonting innan, du behöver inte vara bra på matte, det är helt ok om du till och med tycker att ekonomi är läskigt och skrämmande.

Du behöver en sund ekonomi för att gå kursen. Om du dras med stora skulder eller tycker att varje månad går jämnt upp, då rekommenderar vi istället kursen i privatekonomi, den här tar vid där den första kursen slutar.

 

Vem är kursen inte till för

Om du redan har koll på dina pengar och utan att tveka kan förklara skillnaden på en kapitalförsäkring och ett ISK-konto och dessutom redan läser bloggposter och lyssnar på poddar om ekonomi, då är den här kursen kanske inget för dig.

Däremot kanske det finns någon i din närhet du tycker borde styra upp sin ekonomi till det bättre, tipsa hen om eljest.se

Om du inte har byggt upp en buffert eller har andra skulder än för boende och studier rekommenderar vi istället kursen i privatekonomi. Den här kursen tar vid där den första slutar.

 

Det känns otryggt med förköp

Vi planerar att lansera kursen under de första månaderna av 2019. Ångrar du dig under tiden återbetalar vi ditt köp till samma kort som du betalade med, utan krångel.

Kursavgiften reserveras men dras inte från kortet förrän du får tillgång till kursen. Förköpen hanteras via företaget https://gumroad.com/ för att allt ska gå rätt till och vara säkert.

 

Vad händer om jag behöver hjälp?

Det går att fråga någon av oss när som helst via mail eller chatt, vi svarar så snart vi kan. Dessutom blir du del i en gemenskap med alla andra studenter som går eller har gått kursen och kan fråga dem också. Varje fråga ser vi som en chans att förbättra kursen.

Och kom ihåg, du behöver inga förkunskaper så alla frågor är helt ok.

 

Kan jag inte lära mig det här gratis lika gärna

Absolut. Nackdelen är att det är en ganska brant uppförsbacke att komma igång. Du måste själv söka upp spridda bloggposter och läsa böcker. I kursen får du allt presenterat i en bra och pedagogisk ordning.

 

När börjar och slutar kursen

Kursen börjar nu och slutar ingen bestämd tid. Du bestämmer helt själv i vilken takt du vill gå igenom kursen eller om du vill repetera något avsnitt.

 

Hur länge har jag tillgång till kursen

Under minst 2 år, men förmodligen längre. Efter att du anmält dig, har du obegränsad tillgång till kursen - via alla enheter du äger.