BLI FÖRST ATT VETA NÄR KURSEN ÄR KLAR

 
 

Kursen kostar 499 kronor när den släpps, du lovar inget genom att anmäla din mail ovan.

Varför en kurs om att köpa en bostadsrätt

Att köpa ett boende är ofta den största affären vi gör i livet. Därför har vi satt ihop en kurs för att du inte ska behöva göra samma misstag som vi gjorde.

När vi köpte vår första bostadsrätt i Stockholm gick allting väldigt snabbt. Mäklaren stressade på, vi kände inte att vi kunde tillräckligt mycket och det kostade oss onödigt mycket pengar. I efterhand finns det mycket vi önskar att vi hade vetat innan affären.

Efter den här kursen kommer du att känna kontroll, vara trygg när du pratar med banken och kunna undvika vanliga fallgropar. Från vad du ska tänka på när du letar boende tills att du har fått nyckeln.

 
 

Vi som lär ut

 
avatar.png

Kristoffer Darj

 

Hej! Jag heter Kristoffer och jobbar som egenföretagare, bland annat med att skapa onlinekurser. Redan som student började intresset för privatekonomi att växa. Jag har gjort tusen och ett misstag, lärt mig och gjort bättre i takt med att aktieportföljen och kunskapen ökat. Sen dess är privatekonomi en hobby, jag läser, diskuterar och lär ut hela tiden. Som tidigare anställd inom finansbranschen har jag sett både de fantastiska möjligheterna som kommer av ekonomisk kunskap och baksidorna för de som försätter sig i en dålig situation.

Genom kursen vill jag vill hjälpa fler än de jag kan prata med direkt, att känna sig trygga vid köp av en bostadsrätt.

 
 
 
2016-10-16 15.06.18.png

Ann-Mari Darj

Mitt namn är Ann-Mari och jag är utbildad till civilingenjör i Energisystem.
Som person har jag alltid varit av det mer sparsamma slaget, men visste inte riktigt vad jag skulle göra med pengarna, mer än att det var bra spara. Sen 2010 är jag kund hos Avanza där jag handlar med aktier och fonder. På senare år har investerande och målen med mina investeringar förändrats. Jag siktar inte längre mot ett odefinierat mål för att det kan vara bra att ha pengar ‘utifall’.
Målet är att bli ekonomiskt fri och äga min egen tid.

Ju mer vi har pratat med omgivningen om ekonomi och våra mål, desto mer har vi insett hur lite de flesta faktiskt kan allmänt om ekonomi men även den egna ekonomin. Vi såg ett tydligt behov och vill verkligen hjälpa andra att ta tag i sin egen ekonomi och visa vilka möjligheter som finns, så att var och en kan sätta upp mål som kanske inte alls är orealistiska utan faktiskt möjliga för den som vet hur.

 
 

Kursinnehåll

Intro

 1. Hur du tar del av kursen.
 2. Kursens innehåll i korthet.
 3. Var kan du diskutera med oss och andra, och ställa frågor.
 

Innan du köpt

 1. Tolka föreningens ekonomi

 2. Äkta och oäkta förening

 3. Vad har du för ekonomiska rättigheter och skyldigheter i en bostadsrättsförening

 4. Få lånelöfte

 5. Vad tittar banken på när det gäller din ekonomi

 6. Betalningsanmärkningar, går det att få lån ändå

 7. Kreditupplysningar, spelar antalet roll

 8. Budgivning, hur funkar det

 

När du väl köpt

 1. Skriva kontrakt

 2. Fast eller rörlig ränta

 3. Ränteskillnadsersättning

 4. Vilken ränta är bra

 5. Pruta på ränta

 6. Helhetskund

 7. Topp och bottenlån

 8. Dela upp lånet i delar

 9. Amorteringskrav

 10. Handpenning

 11. Om ni inte går in med lika mycket handpenning, skuldebrev

 12. Andra kostnader

 13. Dagen när du får nycklarna

 14. Skapa en buffert

 15. Sätta upp konton

 
symbol_money_back.png

Pengarna tillbaka

Om du inte tycker att kursen var värd vad du betalat, säg bara till så får du pengarna tillbaka. Inget krångel, inga frågor, bara pengarna tillbaka.

symbol_lifelong_access.png

All tid du behöver

Gör kursen i den takt som passar dig. När du påbörjat kursen garanterar vi att du har tillgång till den under minst 2 år, men troligtvis längre. Det betyder att du både kan göra om gamla avsnitt och ta del av nya när kursen uppdateras.

symbol_video_lessons.png

VIDEOLEKTIONER

Du kan välja det som passar dig bäst. Lyssna på varje avsnitt i en video eller läs kapitlet. Oftast kan det passa bra att lyssna till innehållet första gången och sen läsa det om du vill repetera.

 

Vanliga frågor

 

Vad kostar kursen

Den kommer att kosta 499 kronor när den släpps. Du betalar med kort och får tillgång till kursen direkt. Blir du inte nöjd får du pengarna tillbaka utan krångel.

 

Vem är kursen till för

Kursen är till för dig som på ett enkelt, roligt och avdramatiserat sätt vill få full koll på det du behöver veta inför ett köp av en bostadsrätt. Du behöver inte kunna någonting innan, det är helt ok om du till och med tycker att ekonomi är läskigt och skrämmande.

 

Det känns otryggt med förköp

Vi planerar att lansera kursen under de första månaderna av 2019. Ångrar du dig under tiden återbetalar vi ditt köp till samma kort som du betalade med, utan krångel.

Kursavgiften reserveras men dras inte från kortet förrän du får tillgång till kursen. Förköpen hanteras via företaget https://gumroad.com/ för att allt ska gå rätt till och vara säkert.

 

Vad händer om jag behöver hjälp?

Det går att fråga någon av oss när som helst via mail eller chatt, vi svarar så snart vi kan. Dessutom blir du del i en gemenskap med alla andra studenter som går eller har gått kursen och kan fråga dem också. Varje fråga ser vi som en chans att förbättra kursen.

Och kom ihåg, du behöver inga förkunskaper så alla frågor är helt ok.

 

KAN JAG INTE LÄRA MIG DET HÄR GRATIS LIKA GÄRNA

Absolut. Nackdelen är att det är en ganska brant uppförsbacke att komma igång. Du måste själv söka upp spridda bloggposter och läsa på forum. I kursen får du allt presenterat i en enkel och pedagogisk ordning.

 

När börjar och slutar kursen

Kursen börjar nu och slutar ingen bestämd tid. Du bestämmer helt själv i vilken takt du vill gå igenom kursen eller om du vill repetera något avsnitt.

 

Hur länge har jag tillgång till kursen

Under minst 2 år, men förmodligen längre. Efter att du anmält dig, har du obegränsad tillgång till kursen - via alla enheter du äger.