GE BORT EN SUND EKONOMI I STUDENTPRESENT

Det är ett stort steg att ta studenten. Unga vuxna börjar bygga ett eget liv och lägger grunden för sin framtida ekonomi. Om den ekonomin blir tålig och välmående eller inte, beror till stor del på vilken kunskap som kommit med hemifrån.

Nu har du chansen att se till att just din student får all den kunskap som behövs för att lägga en bra grund, undvika skulder och skapa en fantastisk utgångspunkt att jobba vidare ifrån.

Bland 18 - 25åringar uppger var tredje att de inte har tillräckliga kunskaper i privatekonomi.
 
 

Den mest lönsamma studentpresenten

Vi vill hjälpa till genom att förklara allt det där vi önskar att vi själva hade vetat när vi tog studenten. Hur tar man reda på vart pengarna tar vägen, skaffar en ekonomisk trygghet och bygger en tålig ekonomi. Och i ärlighetens namn, vilken present tror du är mest uppskattad om 25 år, den där kristallvasen eller en fantastisk ekonomi.

Det här kan vara världens bästa studentpresent!
Den är vettig och blir bara mer och mer uppskattad genom livet.

 
 

Kursinnehåll

Kursen är indelad i sex olika sektioner och gör hela resan från noll koll till en sund ekonomi. Med videolektioner, ett community och erkänt bra pedagogik engagerar den deltagarna och är långt ifrån en klassisk korvstoppningskurs. De första lektionerna är öppna, du kan provköra dem genom att klicka på länkarna.

Introduktion

Nuläge

 • Hur ser din hink ut?

 • Hur kan du ändra ditt pengaflöde?

 • Hur mår din ekonomi?

 • Prata om pengar i en relation.

 • Ändra din attityd till ekonomi.

Bli skuldfri

 • Acceptera

 • Skulder (vilka kan du ha kvar, vilka bör du jobba bort)

 • Vart vänder du dig för att få hjälp med skulder.

 • Hur kan du göra det enklare för dig själv att bli skuldfri.

 • Tips för att inte hamna där igen.

Skapa ett ekonomiskt utrymme

 • Inte göra allting på en gång

 • Var finns det ofta pengar att spara

 • Bättre ekonomi med samma kvalité

 • Varför är det så svårt

 • Vanliga misstag

Bygg en trygghet

 • Buffert

 • Målsparande

 • Långsiktigt sparande

 • Automatisera din ekonomi

 • Tips och tricks

Bonusmaterial

 • Ekonomisk frihet/ekonomiskt oberoende

 
 

Vi som lär ut

 
avatar.png

Kristoffer Darj

 

Hej!
Jag heter Kristoffer, är civilingenjör, och jobbar som konsult med att bygga onlinekurser åt bland annat Bonnier. Privatekonomi är en passion som utvecklats till ett företag. Redan under studietiden började jag intressera mig för ekonomi och vilka stora skillnader små förändringar kan göra.


Senare har jag som anställd på bank sett både de fantastiska möjligheterna som kommer av ekonomisk kunskap och baksidorna för de som försätter sig i en dålig situation. I kursen lär vi ut allt det vi önskar att vi hade vetat tidigare.

 
 
 
2016-10-16 15.06.18.png

Ann-Mari Darj

Hej hej! 
Ann-Mari här. En positiv, nyfiken person som gillar att klura och fundera. Jobbat med att lära ut i olika former under många år och tycker att förmedla kunskap är bland det roligaste som finns.

Funderade länge på att bli lärare och läste en termin på lärarutbildningen innan vetgirigheten och klurandet gjorde att jag istället utbildade mig till civilingenjör med lite företagsekonomi på sidan. Efter 8 roliga år i vattenkraftsbranschen har jag än en gång bestämt mig för att helt byta riktning i livet och prova på hur det är att vara egenföretagare!

 
symbol_money_back.png

Pengarna tillbaka

Om studenten inte tycker att kursen var värd vad du betalat, säg bara till så får du pengarna tillbaka. Inget krångel, inga frågor, bara pengarna tillbaka.

symbol_lifelong_access.png

All tid du behöver

Den som precis tagit studenten är förmodligen inte sugen på att sätta sig och plugga. Därför går det bra att göra kursen när man vill, och i den takt som passar. När höstmörkret kommer och det första egna jobbet är säkrat kommer presenten att vara uppskattad.

symbol_video_lessons.png

VIDEOLEKTIONER

Alla lär sig på olika sätt. Lyssna på varje avsnitt i en video eller läs kapitlet. Oftast kan det passa bra att lyssna till innehållet första gången och sen läsa valda delar vid en repetition.

 

Vanliga frågor

Vad kostar kursen

Den kostar 600 kronor. Du betalar med kort och får en unik rabattkod som används av studenten vid registreringen på kursen. Blir du inte nöjd får du pengarna tillbaka utan krångel.

 

Vem är kursen till för

Kursen är till för de som vill få en god ekonomisk grund att stå på. Som på ett enkelt, roligt och avdramatiserat sätt vill lära sig mer om ekonomi. Det behövs inga förkunskaper, det har ingen betydelse om man är bra på matte, det är helt ok att tycka att ekonomi är läskigt och skrämmande.

Vi kommer att hjälpa deltagarna att skapa en sund ekonomi. En som är tålig och går att bygga vidare på.

 

Vem är kursen inte till för

Kursen är inte till för de som redan har ett välfyllt och ökande sparkonto och en väl strukturerad ekonomi. De flesta ungdomar skulle dock vara i behov av kunskaperna innan inkomsterna ökar.

Om du redan har en ungdom med koll på sin ekonomi, som inte tycker att det är ångestframkallande och får pengar över varje månad, då är den här kursen kanske inget för dig.

I såna fall rekommendera vi istället vår investeringskurs som handlar om grunderna i att lära sig investera.

 

Vad händer om jag behöver hjälp?

Det går att fråga någon av oss när som helst via mail eller chatt, vi svarar så snart vi kan. Dessutom får deltagarna tillgång till ett community med alla andra studenter som går eller har gått kursen och kan fråga dem också. Varje fråga ser vi som en chans att förbättra kursen.

Och kom ihåg, det behövs inga förkunskaper så alla frågor är helt ok.

 

Går det inte lära sig det här gratis lika gärna

Absolut. Nackdelen är att det inte blir gjort, eftersom man då får leta pusselbitarna på ganska många ställen. Då handlar det om att själv söka upp spridda bloggposter, läsa böcker och slå upp krångliga begrepp. I kursen får man allt presenterat i en bra och pedagogisk ordning och slipper leta runt.

 

När börjar och slutar kursen

Den som köpt har tillgång till kursen så länge den vill, på alla enheter, och kan börja direkt. Det går själv att bestämma i vilken takt man går igenom kursen eller om något avsnitt ska repeteras.

 
 

Har du några frågor?

Om det är något som får dig att tveka eller som du fortfarande funderar på. Tveka inte att kontakta någon av oss och fråga.

kristoffer@eljest.se

annmari@eljest.se

 
 

KÖP OCH FOKUSERA PÅ NÄSTA SAK

Vore det inte rätt skönt att ha löst det här med studentpresent? Slå till och få det ur världen.