Vad är grejen?

Hela eljest.se handlar om att ge dig verktygen för att känna dig trygg i olika ekonomiska situationer. Det kan handla om att köpa en bostad och ha koll på alla olika begrepp eller veta hur du ska få dina pengar att jobba för dig på börsen.

Ekonomiskt har vi aldrig tidigare haft det så bra, samtidigt ökar skulderna. Det är dags att vakna upp och göra någonting annorlunda.

Men det krävs mod för att göra saker annorlunda och följa den där inre rösten, som så lätt dränks i idén om hur livet borde levas. Vem är det som finns bakom fasaden av alldeles för mycket prylar, kanske ett hektiskt familjeliv eller ett liv med många andra relationer, en allt mer uppbokad och planerad fritid samt inte minst en karriär.

Och såklart förväntningar på alltsamman. 
Förväntningar från omgivningen och från oss själva som väger tungt på axlarna.

Någonting håller dock på att hända!

För första gången i historien har de flesta en alldeles unik möjlighet att påverka och ta kommandot över sitt eget liv.
Att sluta vara ett offer för rådande omständigheter och istället bli förare i sitt eget liv.

Det har aldrig varit enklare att söka egen kunskap, ifrågasätta, dela med sig och ta egna beslut.

Men det kräver som sagt lite mod.
Kanske en skopa nyfikenhet.
Men framför allt beslutsamhet.
Har du det så kan du göra nästan vad du vill!

Så våga vara lite eller mycket eljest.
Välkommen att hänga med på resan!

 
 
 

Vi som skriver på eljest

heter Ann-Mari och Kristoffer.
Vi är båda födda 1984 och utbildade till civilingenjörer i Uppsala. Ann-Mari inom Energisystem och Kristoffer inom IT. Det har nu gått ett drygt decennium sen vi träffades och började spåna på hur vi ville att framtiden skulle se ut.

Det dröjde inte länge förrän vi hade vi flyttat ihop. Efter respektive examen blev det halvannat år i Stockholm innan vi fick nog av ekorrhjulet och vår längtan norrut, närmare fjäll och familj blev för stor. Idag bor vi i ett vackert gammalt hus från 1922 - Villa Saffran - på undersköna Frösön i Jämtland. Vi har två söner födda 2012 respektive 2015 som har en oändlig energi och upptäckarlust.

Vi är gifta men kör separat ekonomi och en Ford Focus anno 2012. För det mesta cyklar vi dock. Överallt och året runt.

Vi är arbetande småbarnsföräldrar. Det här med att ha tid över är ganska sällsynt. Innan vi går in i en fas där barnens kamrater tar större och större plats så gör vi gärna familjeutflykter. Det kan vara en kvarts promenad hemifrån eller kanske en tur till fjälls med goda vänner.

Kristoffer är en grym frontendutvecklare, projektledare, programmerare mm. Han driver eget företag och tar sig dessutom tid att läsa en massa spännande böcker, se på TED-talks och snickra.

Ann-Mari jobbar med vattenkraft och dammsäkerhet på anläggningar i Indalsälven och Ångermanälven. Förutom jobb och familj tar träning upp mycket tid. Sen 2007 håller hon på med triathlon, swimrun och annat som verkar roligt. Hittills har det blivit tre ironmantävlingar, en Svensk Klassiker, en handfull Swimruns och en herrans massa Vansbrosim. Bloggat sen 2009.

Foto 2017-11-15 13 16 33.jpg