Att vara eljest handlar för oss om att göra lite annorlunda, vara lite annorlunda, och om att ifrågasätta det som de flesta andra gör. Vi gör aktiva val i livet för att kunna äga vår tid och öka vår livsnöjdhet.

Inläggen nedanför är ett bra ställe att börja. Ställ gärna frågor, skicka kommentarer och diskutera med andra genom att bli medlem i vår gemenskap på slack.

I korthet går eljest filosofi ut på att försöka maximera livsnöjdheten, och som en konsekvens konsumera mindre. Det ger mer pengar över som kan investeras för att bygga en passiv inkomst.

Genom att i första hand fokusera på livsnöjdhet istället för prylar har vi redan kommit en bit på vägen av en resa som tar oss bort från ekorrhjulet. Vi bor i en villa, äger en bil och har två barn. I stort sett är vi som alla andra, men vi har stakat ut mål och har en plan. Små konsekventa val i vardagen har trots ett helt vanligt liv gett oss utrymme att dra igång varsin pengamaskin som växer av egen och ökande kraft. Vi diskuterar, följer upp och ser till att styra mot samma långsiktiga mål.

 
 
IMG_2779.JPG

Här kan vägen mot ekonomisk frihet börja

Steg 1 mot att äga din egen tid. För alltid.

Skaffa dig en bild över nuläget. Vilka inkomster har du och vad går pengarna till? Allt det här handlar egentligen om den matematik som lärs ut i grundskolans första år. Plus och minus. Inkomster minus utgifter. Vad blir kvar? Blir något kvar? Hur mycket skulle du vilja bli kvar? En introduktion mot att kunna bli ekonomiskt oberoende och hur mycket eller lite pengar som faktiskt krävs.

Steg 2. Hur skulle du vilja att din ekonomiska situation såg ut?

Tänk fritt och fundera över vad som är ditt mål. Blir skuldfri eller slippa ekonomisk stress genom att bygga en buffert? Är det, som för oss, att äga den egna tiden? Eller vill du kanske jobba deltid?
Målet och därmed också din ekonomiska plan kan såklart revideras och ändras när som helst. Läs mer här.

Steg 3. Hur börjar jag investera?

Här går vi mer handfast igenom hur du gör för att börja investera och genomföra din allra första investering på börsen. En kort introduktion för att komma igång finns här. Men oroa dig inte. Mer kommer! Mycket mer.

 

 
2018-06-10 14.49.18.jpg

Lycka och livsfilosofi

Lycka och livsnöjdhet.

Vad är skillnaden på dessa två begrepp? Och hur ska man kan tänka om man vill bli långsiktigt lycklig och inte bara för stunden?

Meningen med livet

Tung rubrik. Här försöker jag i alla fall förklara vad som driver mig. Vad som är viktigt på riktigt när jag behöver perspektiv och zooma ut i den större bilden för att hjälpa mig prioritera bland både stort och smått.

 
4Mål_12_m-100827164-DIGITAL_HIGHRES-2191_015483-18194410.JPG

Träning och rörelse

Motivation

Hur man kan tänka för att låta träning och rörelse bli en del av ens liv. Sätt gärna upp mål och delmål. Följ upp. Korrigera om det behövs. Men sluta aldrig. Lite är alltid mer än inget och kontinuitet är guld värt i långa loppet.

Träning gör dig smartare

Om Träning och vikten av rörelse för att vi ska må bra, bli kreativa, vara glada och till och med bli smartare.

Diskutera med andra

Om du tycker att det verkar spännande. Bli en del av vår rörelse och diskutera med andra som precis börjat, eller kommit längre i sin resa ut från ekorrhjulet.