I korthet går eljest filosofi ut på att avdramatisera och förenkla ekonomi. Vi vet att ekonomi är synonymt med ångest för många och det vill vi ändra på.

Inläggen och kurserna nedanför är ett bra ställe att börja. Ställ gärna frågor, skicka kommentarer och diskutera med andra genom att bli medlem i vår gemenskap.

 
 
presentation_learning.jpg

Vill du få koll på pengarna?

Kursen som tar dig från noll koll till en sund ekonomi. Vi lär dig att prata om ekonomi i en relation, skapa mål och hjälper dig att skapa strategier för att lyckas.

Kursen är grundad i forskning kring beteendevetenskap, vi vet varför det är svårt att spara och berättar hur du lyckas i alla fall.

De första lektionerna är gratis, bara att provköra.

Grundkurs i privatekonomi.

 
 
school_thumbnail_mobile.png

Vill du lära dig investera?

Då kan du spana in vår nybörjarkurs som lär dig investera på börsen. Den börjar med att förklara vad börsen är för nånting och bygger vidare därifrån. Vi hjälper dig också med det praktiska och visar i filmklipp hur du öppnar ett konto hos nätmäklaren, för över pengar och kommer igång.

De första lektionerna är gratis, bara att gå in och provköra.

Nybörjarkurs i att investera på börsen 

 
 
2018-06-10 14.49.18.jpg

Lycka och livsfilosofi

Lycka och livsnöjdhet.

Vi ser ekonomi som ett verktyg mot ökad livsnöjdhet, inte ett egenvärde. Om du vill läsa mer om våra (och forskarvärldens) tankar kring lycka kan du kolla in de här inläggen.

Vad är skillnaden på lycka och livsnöjdhet? Och hur ska man kan tänka om man vill bli långsiktigt lycklig och inte bara för stunden?

Meningen med livet

Tung rubrik. Här försöker jag i alla fall förklara vad som driver mig. Vad som är viktigt på riktigt när jag behöver perspektiv och zooma ut i den större bilden för att hjälpa mig prioritera bland både stort och smått.

 
 
4Mål_12_m-100827164-DIGITAL_HIGHRES-2191_015483-18194410.JPG

Träning och rörelse

Motivation

Hur man kan tänka för att låta träning och rörelse bli en del av ens liv. Sätt gärna upp mål och delmål. Följ upp. Korrigera om det behövs. Men sluta aldrig. Lite är alltid mer än inget och kontinuitet är guld värt i långa loppet.

Träning gör dig smartare

Om Träning och vikten av rörelse för att vi ska må bra, bli kreativa, vara glada och till och med bli smartare.

 
 
 

Diskutera med andra

Om du tycker att det verkar spännande. Bli en del av vår rörelse och diskutera med andra som precis börjat, eller kommit längre i sin resa ut från ekorrhjulet.