Luften är fri

Visste du att 2021 har blivit utsett till friluftslivets år?

När läget är som det är, känns det extra bra att uppmärksamma något som faktiskt är tillgängligt och bevisligen positivt för så väl hälsa, ekonomi och miljö. Tack vare den fantastiska allemansrätten har i stort sett alla i Sverige möjlighet att njuta av den friska luften. Hurra!

Luften är fri är ett nationellt projekt som leds av Svenskt Friluftsliv (med stöd av Naturvårdsverket) som ska uppmärksamma Frilftslivets år 2021. Målet är att fler människor ska prova på friluftsliv ​och vilja fortsätta med det. Särskilt fokus ligger på unga och nyanlända, som ofta har en högre tröskel för att komma ut.

Östersunds kommun har valt att inte själva driva några egna aktiviteter under året. Däremot har kommunen ansökt och beviljats pengar för en projektledarroll som ska samordna och hjälpa kommunens föreningar att arrangera olika friluftsaktiviteter. 

Uppdraget går främst ut på att rekrytera och stötta föreningar att genomföra olika aktiviteter som får ut fler människor i friska luften. Och det är otroligt roligt att berätta att det är jag som fått förtroendet att jobba aktivt med projektet Friluftslivets år åt Östersunds kommun. Det känns som ett riktigt drömuppdrag!

Jag är själv engagerad i flera olika föreningar och har utöver det ett mycket stort friluftsintresse. Tar varje tillfälle i akt att njuta ute och jag delar mer än gärna med mig av upplevelsen för att fler ska komma ut.

IMG_8646.jpg

Det här kommer bli toppen!