Runstreak summering

Dags att titta tillbaka på månaden som gått och summera löpningen. Under maj har jag avverkat årets andra runstreak när jag igår loggade in månadens sista 2.5 kilometer i maklig takt på hemmaplan. Njutrunda med Kristoffer och Assar som sällskap på cykel ❤️ Vi kan eventuellt ha tagit en paus halvvägs för att några stenar behövde kastas macka med… Eventuellt.

Runstreak 2021:

  • Februari ✅

  • Maj ✅

  • Augusti

  • November

Maj är en lång månad och för mig inleddes den här streaken redan den 30 april, med ett bra pass runt berget med Maria. Ända sen februari har jag haft ett växande sug efter att köra igen, men osäker på om jag skulle orka hålla glöden uppe hela månaden.

 

Terräng och orientering

Det visade sig gå utmärkt. I takt med att snön har smält bort har jag kunnat variera passen mycket mer än i februari. Då fanns det is, asfalt eller olika varianter av packad snö att välja mellan. Då kördes alla pass utom ett i icebugs.

Snön fanns å andra sidan kvar i maj också. Just idag (1 juni) är det kalasväder och med de senaste dagarnas värme är det svårt att föreställa sig att det fanns rätt mycket snö för bara några veckor sen.

IMG_2834.jpg
 

För första gången har jag kört alla etapperna i Frösö femdagars (orientering). Känner mig som ett blåbär inom orientering men det gör ingenting. Huvudsaken är att det är skoj. Faktiskt så pass skoj att jag efter flera års funderande skaffat en sån där tjusig SI-pinne som blippas vid kontrollerna. Då får man statistik över etappen i detalj, kan se mellantider och nörda ner sig mer i statistiken. 🤓

Etapperna har körts med varierande resultat i resultatlistorna men alltid med bra träning in på banken. Förutom terrängvariation ger orienteringen möjlighet att upptäcka nya områden och stigar och det gillar jag skarpt. Härnäst tänkte jag ta mig an årets Hitta ut.

IMG_2912.jpg
 
 

Backträning

Korpen Storsjön arrangerar iår ett fem månader långt event som döpts till LadängenEverest . En rolig utmaning med målet att bestiga slalombacken Ladängen 114 vändor, dvs drygt 8849 höjdmeter, innan den sista oktober. Jag hakade såklart på! Eventet har också uppmärksammats i TV4 Nyhetsmorgon, P4 Jämtland, SVT och ÖP.

Min plan är att köra ett 2h-pass varannan vecka och så får jag se hur många vändor det blir. Första gången blev det 13 vändor och i dagsläget har jag gjort 21 varv av 114.

Elin, en härlig tjej från P4 Jämtland, intervjuade mig under en lunch då vi körde flera varv tillsammans. Hon skulle köra Kia Fjällmaraton i Vålådalen och jag blev såpass peppad att jag anmälde mig jag också. Mitt första Fjällmaraton! Så den 7 augusti blir det åka av kring Vålådalen, Ottsjö och Trillevallen. 🥳

 

Intervaller

Äntligen har jag börjat med intervallträning igen. Några supertusigar och långa intervaller. Det har varit dåligt med intervallträning sen i höstas men nu var jag redo igen. Det ger mycket och jag vet att jag behöver det även om det är jobbigt för stunden. Måste bara se till att inte öka för snabbt.

Mellan allt ovanstående har jag varierat både underlag (asfalt, grus, och trail) och distaser (kort till långt). Precis som jag gillart.

Summering och lite siffernörderi

När jag summerade igår blev jag faktiskt lite överraskad själv att det blivit så mycket som det blivit.

Totalt har jag sprungit 183.75 km på 32 dagar vilket motsvarar;
- drygt 4 mil per vecka eller
- 5.74 km per dag.

Det längsta passet var drygt 13 km med skitväder i Bräcke (snöblandat och hårda vindar) och inget pass har varit kortare än 2.5 km som är min standardrunda de dagar då jag inte hinner annat eller behöver återhämtning.

Kan inte vara annat än nöjd med löpningen jag fått ihop. För att vara mig är det här riktigt bra och jag är så tacksam till kroppen som låter mig göra sånt här utan att gå sönder.

Idag blir det vila och jag kommer lägga upp en lite annan strategi fram emot Fjällmaran i augusti (som ju också är en runstreakmånad…).

Ser fram emot en härlig löpsommar!

Ann-Mari 🌱🏃‍♀️