Mot nya äventyr!

Nästan exakt tre år efter att jag sa upp mig är det dags att hoppa tillbaka in i livet som anställd. Tillbaka till energibranschen! Kanske den bästa och mest spännande bransch som finns att jobba i under den tid vi lever. Jag tror det.

Det känns nervöst. Lite på samma sätt som när jag ska gå upp på scen för att sjunga solo eller föreläsa. Men vid det här laget vet jag också att det hör till. Lagom dos nervositet är bra. För det blir bättre resultat då. Om jag inte är nervös har jag svårt att tagga till och leverera på den nivå jag vet att jag kan.

Mitt bästa sätt att hantera nervositet är genom att vara nyfiken och full av förväntan. Kör. Bara kör. Om jag inte provar får jag aldrig veta. Det om något vore ju förfärligt! Hellre riskera att något kanske inte blir bra än att missa chansen till något som kan bli hur bra som helst.

Redan idag börjar jag med lite mjukstart, imorgon blir det en full dag och nästa vecka börjar jag på riktigt jobbet att leda en grupp inom dammsäkerhet och byggnadsteknik på norska företaget Statkraft. Det känns hur häftigt som helst och jag är så tacksam till alla som trott på mig och bidragit till att jag fått den här chansen.

 

Eljest då?

Livet som egenföretagare har varit väldigt belönande på många sätt. Fler sätt än jag anade den där dagen i oktober för tre år sedan. Då funderade jag mycket på vad jag egentligen ställt till med.

Men jag hade en plan. Till att börja med i alla fall. Och därifrån ledde det ena vidare till det andra… Längs vägen har jag lärt mig massor som jag inte skulle lärt mig annars. Om ekonomi, företagande, kursbyggande, ansökningar, processen att skriva och få en bok utgiven, projektledning, kommunikation osv...

En resa med många roliga erfarenheter. Ovanan i att forma mina egna dagar, spännande möten och människor jag haft nöjet att lära känna. Inte minst det helt suveräna crewet på Gomorron Östersund och alla människor som passerat den fantastiska hubben i ❤️ av Östersund.

Eljest har gjort allt möjligt och jag har inga planer på att sluta vara eljest. Jag behöver skriva, vill fortsätta föreläsa, kommer marknadsföra boken mer och planerar att köra en till digital kurs 🌱 Dessutom leder jag två projekt åt Östersunds kommun som jag ska slutföra under hösten och vintern parallellt med min nya roll.
Det kommer bli bra. Det också.

Tack till alla som tror på det jag gör och hejar på! ✨

IMG_5601.jpg

/Ann-Mari