Meningen med livet

IMG_2599.jpeg

Meningen med livet

Livet kan vara en sådan otrolig gåva. 
Det finns så fantastiskt mycket att se och göra.
Så mycket att ta del av och glädjas åt.
För att inte tala om den lyckan som uppstår när man får bidra med sin egen kompetens.

Att hjälpa.
Att få hjälp när det behövs.

Det finns många saker som ger mening längs färden.
För mig är det just färden och vad som händer under den som är meningen.
Resan är meningen.
Det där som sker hela tiden. 

Men istället för att låta resan bli som den blir så vill jag ta kommandot. Min lycka är mitt ansvar.
Det innebär att jag gör vad jag kan för att uppfylla så många av nedstående kriterier som möjligt:

Vad är viktigt för mig?

1. Jag vill vara glad.
Att få skratta en hel del och känna innerlig glädje i de små vardagliga tingen. Detta gäller alltid. Läs mer om lycka här.

2. Jag vill känna en meningsfullhet i det mesta jag gör.
Att min insats blir en pusselbit i ett större pussel. En pusselbit är ju bara en träbit och inget märkvärdigt i sig, men när den sätts i sitt rätta sammanhang växer en större bild fram. Det fantastiska som uppstår när många pusselbitar gemensamt lyckas skapa något större, häftigare och vackrare. Att få göra skillnad. På riktigt.

3. Jag vill äga min tid och känna mig fri i hur jag disponerar den.
Kanske ingen hemlighet vid det här laget att ekonomiskt oberoende är målet. Ett i sig alldeles fantastiskt delmål eftersom det faktiskt är uppnåeligt inom en inte orimligt lång tidsrymd om jag fortsätter arbeta målmedvetet och långsiktigt. När jag uppnått detta kan jag ägna all min tid åt de andra delmålen på olika sätt eftersom de inte har någon ände utan gäller permanent.

4. Jag vill bidra till en bättre värld.
Jag vill gärna påverka min omgivning i en riktning som jag tror leder till en bättre värld - och med bättre menar jag en mer hållbar värld för denna och framtida generationer.

5. Jag vill fortsätta min personliga utveckling
Att inte stagnera och tro att jag är färdig utan hela tiden fortsätta min strävan mot att bli en bättre människa. Precis innan jag dör kommer jag förhoppningsvis vara mitt bästa jag. För att vara det så vill jag
- Fortsätta fundera, reflektera, och våga ifrågasätta.
- Komma ihåg det jag lärt mig men aldrig rädas för att lära nytt. 
- Att ha mod att ta till mig av andra åsikter och att när det behövs, ödmjukt ta omtag kring mina egna.