NYTT ÅR - NYA MÖJLIGHETER DEL 2: STYRKAN

Förutom nyss nämnda hållbarhetslöfte om att försöka begränsa godiset så vill jag starta en hållbar ny vana med styrka. Jag vill helt enkelt bli fysiskt starkare under 2019.

Jag har bara det lilla bekymret att mitt huvud tycker att det är fruktansvärt tråkigt att träna styrka.
Min kropp å sin sida vill bara hålla på med uthållighetsidrott.
Problemet med det, är att uthållighetsidrott kräver att man måste träna styrka som komplement för att kroppen inte ska gå sönder och man börjar dra på sig skador.

Så jag har inlett denna vecka med att varje dag göra denna lilla enkla styrkeövning som jag fick från min vän E.

10 armhävningar klockan 10:00
15 armhävningar klockan 15:00

Bara så enkelt. Varje dag.

Det känns åtminstone hållbart. Det borde jag klara av. Särskilt med tanke på att jag ännu gör mina på knäna, men då blir de å andra sidan ordentligt djupa och fina. Bättre det än några ynkliga halvdana på fötterna tänker jag…
Det här är ingen utmaning som ökar på så sätt att det blir fler varje månad eller vecka, utan det är just 10 på förmiddagen och 15 på eftermiddagen som gäller. Fasta tider är förresten ett jättebra knep om man vill skaffa sig nya vanor. Häng upp det på en dag (som i fallet med lördagsgodis) eller klockan 10 och klockan 15 för armhävningar. Ett annat bra knep är att försöka bygga en ny vana i anslutning till en redan befintlig vana. Att liksom haka på den på något man redan gör, som tex att borsta tänderna.

IMG_0282.jpg


Genom att inte öka antalet per vecka eller månad blir detta förhoppningsvis till en hållbar vana istället för ett tungt ok.
Det roligaste är ju att jag har börjat på ett coworking ställe tillsammans med K denna vecka - Gomorron Östersund - och där är det redan flera andra som är på!

Det är ju en utmaning som blir extra bra om man kan pusha varandra och göra en liten kul grej av det. Så vill du vara med försök engagera kollegorna också. Alla mår vi dessutom bättre av ett litet rörelseavbrott i form av en kort styrkeövning mitt i stillasittandet.

Kan du inte göra armhävningar?

Gör något annat då. Tex dips, knäböj, sit-ups eller plankan i 30 resp 45 sekunder :)
Jag lovar att det känns gött efteråt.

Lycka till!

/Ann-Mari