Nytt år - nya möjligheter del 1: Lördagsgodiset

Så har helgernas gotta sakta lagt sin runda form kring valda delar av min kropp. Inte minst sinnet. Känslan är tyngre och jag inbillar mig att jag blir liiite mer andfådd än normalt vid fysisk ansträngning men det är förmodligen mest en mental känsla.

Kanske är det bra att min sockersynd infaller samtidigt som ett nyår tar sin början så att jag varje gång på ett klassiskt vis ges möjligheten att börja om med lite hälsosammare vanor på ett oskrivet blad…

För övrigt älskar jag den metaforen. Ett oskrivet blad. Så fint. Allt kan hända. Det kan bli vad som helst och det är mitt att forma som jag vill.

Just detta med nystart är inget unikt för mig a la 2019. Så här brukar jag känna den här tiden på året VARJE ÅR. I flera år har jag kört något som kallas 100-dagarsutmaningen.

Några gånger har jag klarat av det. Några gånger har jag misslyckats. Men varje gång har jag på något sätt glidit tillbaka till gamla vanor. Så nu är det dags att göra något annorlunda.

Ledordet för 2019 måste vara hållbarhet.
Nya vanor måste vara hållbara.
Annars kommer de aldrig bli de goda vanor jag önskar att de ska bli.

Så iår tänkte jag testa på den nygamla favoriten - lördagsgodis.
Godis på lördagar. Punkt.
På lördagar är det fritt fram.
Svulla på.
Men övriga sex dagar - Låt bara bli.

Det här är mina riktlinjer och min ledstjärna framöver. Alltså ingen tidsbegränsning så som 100 dagar, utan från och med nu ska jag försöka hålla mig till detta. En vecka i taget.

I ett försök att göra detta ännu lite mer hållbart så tänkte jag också tillåta mig själv fem frånsteg. Alltså fem tillfällen då jag får byta ut lördagen mot en annan veckodag som kanske passar bättre av någon anledning, tex födelsedag, fest etc. Lördagen just de veckorna är det alltså inget gotta.

Vad är det för gotta då?

Godis, läsk, kakor, fikabröd, snacks etc. Det vanliga typ.

Undantag?

Hembakat fikabröd som någon bjuder på. Och möjligen efterrätter... vid speciella tillfällen. Typ så.

Vad tror ni?
Visst låter det rimligt.

Någon som vill hänga på?
/Ann-Mari

Så här såg det ut på lilla julminglet innan jul, mellandagsfrossan, nyår och min 35-årsdag… Det fortsatte väl ungefär i samma anda kan man säga. Och gott som tusan var det också ;)

Så här såg det ut på lilla julminglet innan jul, mellandagsfrossan, nyår och min 35-årsdag… Det fortsatte väl ungefär i samma anda kan man säga. Och gott som tusan var det också ;)