Snart börjar min första studiecirkel!

Varför studiecirkel?

I mitten av sommaren frågade jag i facebookgrupperna Tjejer som gillar aktier och Economista om det fanns några tjejer kring Östersund som ville träffas och prata pengar, investeringar mm?

Gensvaret blev jättestort och det var tydligt att här finns ett behov att fylla. Men för att kunna göra hanteringen lite lättare så startade jag en egen grupp Ekonomitjejer i Jämtland/Härjedalen. Det är en växande grupp med just nu 227 medlemmar!

Eva på Folkuniversitetet, nappade direkt när jag startat gruppen och hörde av sig till mig.

Skulle inte du vilja leda studiecirklar om det här på Folkuniversitetet?

Folkuniversitetet hade länge sökt efter någon som skulle kunna hålla i studiecirklar om ekonomi, sparande och investeringar. Jag tyckte det lät roligt och har litegrann saknat undervisningsformen ansikte mot ansikte (även om webb är kul) och på den vägen har det rullat på.

Jag har haft två föreläsningar på Gomorron Östersund om varför det är så viktigt att engagera sig i sina pengar och vad investeringar egentligen är och fått många fina kommentarer efter det ❤️Tack!

 

Kurserna

På söndag är det kursstart för den första cirkeln som heter Kom igång att investera.
Som kursledare är mitt mål att alla som går den här kursen kommer att ha satt bra långsiktiga mål och kommit igång med ett eget automatiskt sparande när de gått klart kursen.

Veckan därpå finns det möjlighet att gå en fortsättningskurs som heter Investera mera.
Då kommer vi gå in mer på olika strategier, andra möjligheter att investera, hållbarhet, FIRE, jämställdhet mm.
Den kursen har dock för få anmälda hittills så vi får se om den kommer starta nästa söndag eller om vi skjuter på starten lite.

Både de här kurserna kommer gå i Östersund varannan söndag så de går alltså omlott under hösten.

 

Distans

Nu råkar Jämtland/Härjedalen vara ett väldigt stort län geografiskt, så jag förstår såklart att alla inte har möjlighet att åka in till stan varannan söndag under tio veckors tid. Det har efterfrågats i gruppen om det inte kommer finnas distansalternativ att gå de här kurserna och jo.

Det kommer det att finnas!
Jag återkommer här så fort de finns klara att anmäla sig till!

Allt gott!
Ann-Mari

IMG_7945.JPG