Jag ska bli författare

Hörrni.
Äntligen kan jag berätta att jag:

  1. Har skrivit en bok!

  2. Fått ett bokkontrakt!!

  3. Snart kommer boken ut till försäljning!!!

Jag nyper mig i armen, men det gör ju ont, så antar jag att det är på riktigt?!? 😄

Boken heter - Rik Utan Panik och den är en nybörjarbok för den som behöver komma igång med sitt sparande och långsiktiga investeringar.

En nybörjarbok för investeringar? Det finns väl redan?

Nej.
Eller jo. Men inte på det här sättet. Böckerna som finns är på fel nivå enligt mig med komplicerade ord och i många fall onödiga termer.

Det här är en enkel bok. En steg-för-steg-bok. Den håller dig i handen hela vägen. Följer du receptet behöver du inte göra mer sen. Du har då byggt ett bra sparande som sköter sig själv så att du kan göra roligare saker med tiden. Bra va? För den som blir intresserad och vill lära sig mer ger boken en jättebra grund att stå på.

För vem är boken skriven?

Min tanke när jag skrev, var att den här boken skulle bli en bok jag önskar att någon hade gett mig i 20-årsåldern. Ju tidigare desto bättre. Men den fungerar såklart lika bra om du är 60 år eller något helt annat. Huvudsaken är att du vill ta tag i ditt sparande.

Vad är syftet med boken?

Min ambition är att göra ett superviktigt ämne, som många tyvärr tycker är svårt och dötrist, till något så enkelt och roligt som möjilgt.

Jag hoppas att den kan hjälpa till att demokratisera investeringskunskaper så att fler får en bättre framtid ekonomiskt. Förhopppningsvis kan den överbygga klyftan mellan de som fått med sig aktiekunskaper hemifrån och de som inte fått det.

Varför heter den - Rik utan Panik?

Titeln blev Rik Utan Panik av tre olika anledningar:

  • Den är enkel, det rimmar och är lätt att komma ihåg

  • Tyvärr känner en stor del av alla unga idag en stor stress över ekonomi, sparande och pengar. Det vill jag ändra på.

  • Receptet i boken är förmodligen det enklaste sättet som finns att bli rik på. Men det fungerar bara om du låter det ta tid. Känn ingen panik alltså.

När kommer boken?

Boken är klar om en månad ungefär enligt tidplanen. Vi är inne i slutfixet just nu 🥳

amo_bok2.jpg
 

I nästa inlägg kommer jag berätta mer om hur det gick till när boken kom till.

Ha en underbar Valborg!
Ann-Mari