Tågluff med barn i Europa. Del 7 - Danmark

Det är inte bara tåg som kan bli försenade. Även flyget från Nice till Köpenhamn blev försenat. Någon hade visst checkat in, ångrat sig, vilket medföljde att personalen behövde lokalisera och avlägsna bagaget som inte fick resa iväg på egen hand. Skönt att inte ha någon ytterligare tid att passa utan att bara kunna slappna av trots förseningen.

I Köpenhamn satte vi oss längst fram i den självkörande metron och bytte sen till buss. Precis när vi kliver på bussen börjar det ösregna. Utanför fönsterrutan får jag syn på den enda människa jag känner i Köpenhamn.

Där är ju Anne! Ser ni? Hon springer där med barnvagnen och skrattar i regnet!

Haha! Så osannolikt och roligt!

Förseningen med planet gjorde att vi kom fram lagom för att få checka in på vandrarhemmet - Danhostel.

Bra utsikt från vårt rum!

Lättade från vårt bagage gav vi oss ut på jakt efter mat då allas batterier började lysa rött vid det här laget.

Bubblor, bubblor, bubblor!

Efter maten strosade vi fram längs Ströget och jagade enorma såpbubblor. Sen frågade vi om barnen möjligen hade energi för en kväll på Tivoli? Plötsligt fanns det inga som helst tecken av någon tidigare energibrist.


Tivoli

Barnen fick varsitt åkband och sen sa vi,

Ha så kul!

Fattar ni lyxen? Ränna runt fritt på Tivoli med brorsan och ett åkband runt armen!

Airtag - En finurlig manick på resa med barn

Under hela resan har barnen haft varsin Airtag (en Apple-produkt) runt halsen i varsitt halsband som jag flätat i deras önskade färger. Hur bra sak som helst. Instruktionen har varit: Om vi kommer ifrån varandra, ställ er där det finns en massa människor och vänta - så kommer vi.

Min Iphone kan spåra Airtags:en med hjälp av andra människors Iphone, så så länge det finns en Iphone i närheten så kommer jag hitta dem. Jag kan dessutom få dem att låta, så om barnen hör att dem ger ifrån sig ett litet pipande ljud, så vet de att jag är på väg och att jag letar dem.

Hunken!

Spårfunktionen funkade perfekt på Tivoli. Vi mötte upp dem ungefär en gång i halvtimmen och kollade om någon behövde gå på toa, äta en pölse eller vila en stund. Det sistnämnda var det aldrig någon som behövde konstigt nog…

Spännande glaskonst!

Det blev en lyxig och fin sommarkväll för K och mig också. Vi kände oss rätt möra efter resdagen så lite promenad, en utomhuskonsert med alla danskar som picknickade i gräset och varsin glass blev helt perfekt för oss.

Ja, okej… Vi tog det inte enbart lugnt. Vi körde en femkamp också.
Grenarna var:

  • Luftgevärsskytte

  • Banka hammare på saker som ploppar upp

  • Kasta boll i munnen på stora afrikanska djur

  • Skjuta pil med sned båge och usla pilar samt

  • Basket.

Ni kan ju gissa vem som vann.

Trötta och glada gick vi hemåt först efter att karusellerna slutat gå.

Nästa dag tog vi sovmorgon. Efter frukost hamnade vi på en antikloppis men det tyckte barnen var ganska trist, så istället fortsatte vi till en av två Legobutiker. Det var desto roligare, så vi blev kvar rätt länge (utan att köpa något).

Fanns knappt något Lego Technic att bygga med bland “bygg fritt legot”men Arvid lyckades bygga ihop en riktigt häftig bil ändå.

Från stan blev det långpromenad hem till Anne och hennes fina familj! De bjöd på grillat och vi hängde på den härliga innergården resten av eftermiddagen. Väldigt gott att ses!

På kvällen anslöt kusinerna och farmor till vandrarhemmet. Vi tog med killarna och gjorde varsitt ljuvligt kvällsdopp i den härliga sommarkvällen. Extra god stämning då Danmark spelade kvartsfinal i herrarnas EM-fotboll. Det var glada människor överallt och det fanns stor-TV en bit från badplatsen, så vi kunde höra all action utan att faktiskt se matchen.

Nu förlorade visserligen Danmark, men det var först efter att vi kommit hem och lagt oss så den landssorgen var inget vi märkte av.

Nästa dag öste regnet ner, men vad gjorde det? Den här dagen skulle vi påbörja hemresan efter drygt två veckor och det var första gången som regnkläderna åkte på! Snacka om tur med vädret!

På väg till tågstationen gjorde vi ett stopp på den andra Legobutiken och killarna köpte och designade varsin specialgubbe som fick följa med hem. Fint minne ändå!