Sluta aldrig att prova nya saker

När en kompis frågar om du vill hänga med och prova något nytt, hoppar du på direkt eller ser du känner du en viss tvekan och behöver fundera lite först?

Ingen reaktion är mer rätt än någon annan, vi är alla olika, men det finns flera fördelar med att testa på nya saker oavsett ålder eller förutsättningar. För att fortsätta utvecklas som person är det viktigt att prova på nya saker och värna om din nyfikenhet.

Varje gång du provar något som du inte vet om du kommer att klara av så växer du som människa. Oavsett hur det går. Kom ihåg att hjärnan ofta överdriver, så om du väl provar något lär du märka att få saker är så läskiga som du trodde på förhand. Kanske blir du rent av sugen på att testa igen? 

Att flytta på gränsen för vad du tror att du klarar av är en mäktig känsla som stärker ditt självförtroende. 

En annan fördel med att prova nya saker är att hjärnan bygger nya mönster varje gång den får prova på något den inte provat tidigare. Kort sagt blir du smartare av att tänka nytt. 

Till sist får nya upplevelser tiden att tänjas. Sommaren känns helt enkelt mycket längre om du fyller på med nya upplevelser och intryck längs vägen. 

 

Jag har aldrig…

I Augusti är temat för Friluftsilvets år; Jag har aldrig…

Kort sagt - prova något nytt. Finns det någon aktivitet kopplat till friluftsliv som du alltid velat testa, men som ännu inte blivit av? Passa på. Kanske kommer det aldrig något bättre tillfälle? Oavsett om du är nybörjare eller van friluftsmänniska, så finns det alltid nya saker att prova på. Se bara till att utgå från dig och just dina förutsättningar. 

Många förknippar augusti med nystart så varför inte komma tillbaka efter lovet eller semestern med lite större självförtroende, fina minnen och flyttade gränser? 

Här hittar du fem listor med totalt 60 olika förslag på både små och större saker som kan fungera som inspiration. 

Bestiga ett berg som Helags eller en kulle i närheten?

Bestiga ett berg som Helags eller en kulle i närheten?

Här hittar du alla listorna som du kan ladda ned och spara själv för att klicka i.
Välj -> Arkiv -> Kopiera   

Kommer du på ännu fler saker?
Dela gärna med dig av dina upplevelser under hashtag #jagharaldrig och #luftenärfri

Tillsammans inspirerar vi fler att våga utmana sig själva!

Ut och njut nu och glöm inte att luften är fri.

Allt gott!
Ann-Mari